WTA CROATIA BOL OPEN

U finalnom meču WTA Croatia Bol Open 2017. , 11.06. Aleksandra i Alexandra borit će se za titulu WTA Croatia Bol Opena.

Bol, 10.06.2017. – U finalu drugog po redu WTA Croatia Bol Open igrat će srpska tenisačica Aleksandra Krunić i Rumunjka Alexandra Cadantu. Krunić je sa 1:6, 6:2, 6:0 pobijedila Brazilku Beatriz Haddad Maiju, a Cadantu je sa 6:2, 7:5 bila bolja od Luksemburžanke Mandy Minelle, lanjske pobjednica turnira u Bolu.

Nakon što je izgubila prvi set 1:6, Aleksandra Krunić u konačnici je izborila uvjerljivu pobjedu: „Neočekivano je ovo svakako, ovo mi je bilo prvo polufinale, sada idem i u prvo finale, zaista je ovo bio dobar tjedan za mene. Nakon prvog seta morala sam se naviknuti na njen servis i brzinu udarca ali bila sam strpljiva i čekala svoj trenutak, čekala sam da počne padat u igri jer da je zadržala isti nivo igre koji je imala u prvom setu ne vjerujem da bih imala snage. Zato mi je drago da sam ostala mirna i mentalno uspjela izdržati ovaj meč.“ – komentirala je Krunić netom nakon pobjede.

Dodala je i kako je ovih dana bila vrlo fokusirana na igru i svoju sportsku rutinu pa stoga nije imala prilike uživati u Bolu ali bez obzira na konačni ishod, sutrašnji rezultat će ga sigurno proslaviti.

Rumunjka Cadantu tek je 235. na svjetskoj rang listi i mnoge je iznenadila ulaskom u finale Bola.

Jesi li iznenađena što se probila sve do finala?

„Nisam toliko iznenađena. Trenirala sam naporno svaki dan i sanjala da ću jednom doći do WTA titule. Stalno popravljam svoju igru i sad sam na solidnoj razini, jednom mora doći i titula. Sad razmišljam samo kako da se oporavim. Sretna sam s ovim što sam napravila do sada. – komentirala je nakon meča.

Krunić i Cadantu susrele su se samo jednom do sada, prije dalekih osam godina u španjolskom Vinarosu pobijedila je Krunić.

Sutra s početkom u 11 sati na WTA Croatia Bol Openu očekuje nas egzibicijski meč Majoli-Hingis nakon čega slijedi finale Krunic-Cadantu od 12 sati. Oba meča bit će u izravnom prijenosu drugog programa HTV-a.