Aleksandra Krunić osvojila Bol Open

Aleksandra Krunić  je pobjednica WTA Croatia Bol Opena 2017!

Aleksandra Krunić, srpska tenisačica rođena u Moskvi, nova je pobjednica WTA Croatia Bol Opena. U finalu je protiv Rumunjke Alexandre Cadantu vodila 6:3, 3:0 kada je Cadantu zbog boli u leđima morala predati.

„Žao mi je što se meč nije odigrao do kraja, ali Cadantu je imala problema tijekom čitavog tjedna i borila se lavovski.   Ja sam presretna što sam uspjela, prvo ući u svoj prvi WTA finale, a sada sam stigla i do prve WTA titule. Pamtit ću dugo Bol po tome. Hvala i svima u organizaciji turnira, pogotovo skupljačima loptica. Ponekad znam biti gruba prema njima, ispričavam im se ovim putem, nisam to radila namjerno.“ – kazala je nova pobjednica Bola Aleksandra Krunić.

Aleksandra je u WTA Croatia Bol Open ušla kao 124. tenisačica svijeta, od danas bi trebala biti 101.

Na Centralnom terenu Bluesun teniskog centra prije finala je odigrana ekshibicija između Ive Majoli i Martine Hingis, a potom i dva finala, pojedinačni i finale parova. Iva Majoli pozvala je Švicarku u Bol na revanš za finale Roland Garrosa od prije 20 godina. Tada je u Parizu slavila Iva, sada, 20 godina kasnije, u Bolu je Hingis uzvratila u revijalnom ogledu, u gemovima je bilo 4:4, onda je u tie-breaku Švicarka pobijedila 7:5.

U reviji su prvo počele igrati Iva i Martina, potom se Ivi pridružio ministar financija Zdravko Marić, a Martini jedan od čelnih ljudi Gazproma Aleksandar Medvjedev. Završnicu su Iva i Martina odigrale same, Majoli je povela u tie-breaku, no Martina se vratila i donekle osvetila za poraz u Parizu od prije 20 godina.

„Bol je predivna destinacija, za mene je ovo prvi put da sam ovdje. Zahvalna sam Ivi što me pozvala. Kad se to evo konačno dogodilo, lijepo je. Teško je za ovakve mečeve uskladiti raspored dok još aktivno igram parove, ali uspjele smo. U subotu smo provele večer zajedno, išli na plažu, DJ koji je svirao je iz Švicarske, savršena situacija… Budem li imala drugu priliku, doći ću opet na Brač.“ – izjavila je.

„Martina je u to vrijeme bila nepobjediva, nije izgubila niti jedan meč. Nakon polufinala s Monikom Seleš svi su mislili da će finale biti rutinsko. Ja sam u četvrtom kolu gubila set i 1:4 te15:40 od Lindsay Davenport, ali sam se izvukla. Onda me dočekala Amanda Coetzer koja je u četvrtfinalu izbacila Steffi Graf koju nisam nikad pobijedila i tako mi napravila uslugu. Obje smo imale šansu, bio je to jedan od ružnijih mečeva. Protiv Martine ušla sam nervozna, bio je to stoti Roland Garros, moj prvi finale, nevjerojatan osjećaj. Uspjela sam se sabrati, igrati poen po poen, na kraju sam slavila.“ – kazala je Majoli.

Završnicom turnira zadovoljan je i direktor WTA Croatia Bol Opena Feliks Lukas: „Zahvaljujem se svima na podršci. Cijelu godinu radimo na ovome. Ja se nadam da ćemo ovu godinu još se uspjeti zaokružiti. Fantastična je ovo priča i za promidžbu Hrvatske i sportski, nadam se da će se sve skupa nastaviti tako i dalje.“ – kazao je Lukas.

Zadovoljan je bio i ministar turizma Gari Cappelli. „Sjajno je da se turnir događa upravo u ovo vrijeme kada sezona nije u punom jeku, u predsezoni nam treba takvih manifestacija, festivala, sportskih događanja, to daje dodatne motive gostima, da se nešto dodatno događa u sportskom ili zabavnom smislu. Hrvatska mora to pratiti.“ – zaključio je Cappelli.