Turistička zajednica Bola osvojila međunarodnu turističku nagradu GOLDEN INTERSTAS AWARD ‘2020.

Veliki uspjeh na 23. Međunarodnom Tourfilm Festivalu – ITF’CRO’2020

Unatoč vrlo izazovnoj godini Turistička zajednica Bola željela je približiti posjetiteljima i turistima približiti i prikazati ljepote Bola na malo drugačiji način. U suradnji s produkcijskim timom – DOKU FILMom, producenticom Mihaelom Reščić i scenaristicom Hanom Klain pripremila je promotivnu kampanju – omnibus Naše bolske priče, u kojima je predstavila ljepote svoga kraja kroz oči i riječi samih mještana. Ovaj kreativni projekt na 23. Međunarodni Tourfilm Festival prijavio je poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman, a u žiriju su bili i istaknuti članovi Europske federacije turističkih novinara i pisaca (F.E.S.T). Iz 147 svjetskih zemalja prijavljeno je ukupno 412 filmova, a u oštroj konkurenciji međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, prepoznao je i autentična promotivna videa TZ Bola.

Golden Interstas 2020. naziv je nagrade, dodijeljene Turističkoj zajednici općine Bol na prijedlog međunarodnog povjerenstva turističkih novinara za vrlo kreativna profesionalna postignuća i izvrsnost u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture, kao i za zapaženi doprinos ukupnosti turizma otoka Brača te županije Splitsko-dalmatinske te Hrvatske u cijelosti, unatoč svim ovogodišnjim problemima sa korona virusom.

Dodjela nagrada trebala se održati u Solinu, 13. studenoga, no zbog epidemioloških uvjeta predstavit će se online. Cijelo događanje podržali su FIJET, FEST, ITCO, AEFP, CIB (svjetske i europske asocijacije u turizmu, turističkom novinarstvu i filmu).

TZO Bol koristi priliku zahvaliti se svim bolkama i boljanima koji su sudjelovali u Našim bolskim pričama. Hvala Pjerinu, Franciju, Mirjanu i Ireni, Meri i Mariju, Nikici, Pravdanu, Sandri i Tončiju, Mariji, Ivanu, Ivoni, padre Damiru, Loren i Andražu, Tomažu i Ianu, Šimi, Tinu, Zoranu, Dinku i Jeleni, Smiljani, Tončiju i Marinu.