Zauzet do daljnjeg!

Mještani Bola ne odustaju od svoje plaže Zlatni rat, i još jednom akcijom jasno žele poručiti da se protive dodjeli dugoročne koncesije nad plažom nepoznatoj i fantomskoj tvrtki. Ove nedjelje, 23. travnja, u 15.30 sati, Boljani dolaze na plažu Zlatni rat s ručnicima, i natpisima “ZAUZET DO DALJNJEG”. Spremni su da još jednom pošalju poruku kako ne žele predati upravljanje plažom na kojoj počiva bolski turizam i od koje desetljećima generacije mještana žive, tvrtki bez zaposlenih, i bez iskustva u sličnim poslovima.
Podsjećamo, prošlog je utorka skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela odluku da se koncesija od 15 godina dodijeli tvrtki “Sport B”, dok je proteklih 12 godina koncesiju nad plažom imala lokalna komunalna tvrtka “Grabov rat” u kojoj je zaposleno 30 lokalnih ljudi.
Dok je skupština zasjedala, mještani su prosvjedovali ispred zgrade, a sada nastavljaju s novim akcijama izražavanja nezadovoljstva zbog dodjele koncesije.
Nezadovoljstvo Boljana i skandal oko kriterija dodjele koncesije na noge je digao i premijera Andreja Plenkovića koji je naložio inspekcijski nadzor nad provođenjem koncesijskog natječaja.

izvor: boljani.info