Skupština TZO Bol

Skupština Turističke zajednice općine Bol na svojoj prvoj sjednici održanoj dana 26. travnja 2018. godine, u hotelu Bretanide usvojila je:

–           Izviješće Nadzornog odbora o izvršenom nadzoru Turističke zajednice općine Bol za razdoblje 01.01. – 31.12.2017.;

–           Izvijeće o ostvarenim prihodima i izvršnim rashodima Turističke zajednice općine Bol za razdoblje 01.01. – 31.12.2017.;

 

Na sjednici Skupštine nazočio je Denis Špadina, predsjednik Biciklističkog saveza Splitsko – dalmatinske Županije koji je članove Skupštine upoznao sa razvojem cikloturizma Županije i otoka Brača.

Također  ih je upoznao sa pojedinostima XCM Bluesun Epic Bol Croatia, međunarodne biciklističke utrke svjetskog kupa a koja će se održati u Bolu 5. svibnja 2018.

Do sada je prijavljeno 80 biciklista iz 10 – tak zemalja, a očekuje se da će biti oko 150 biciklista u prvoj godini.  U drugoj i trećoj godini održavanja ove utrke očekuje se oko 700 sudionika te se procjenjuje ostvarenje oko 2.500 noćenja.

Tihomir Marinković, predsjednik TZO Bol, upoznao je članove Skupštine sa problematikom vodoopskrbe Bola i otoka Brača te promjenom sustava servisa na plaži Zlatni rat kroz nova rješenja plažne opreme i kioska.