Edukacija: Bitan je odnos prema gostu

Najnovije održana edukacija za iznajmljivače, koju je organizirala i platila Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, nije bila posjećena kao ona u veljači, ali je za njih petnaestak bila od koristi. Predavači iz Privatne srednje škole Wallner iznijeli su mnoge zanimljive i korisne podatke vezane za uređenje apartmana i okućnice ali i prava i obveze koje očekuju privatne iznajmljivače.
Teško je u nekoliko rečenica ponoviti što su bolski iznajmljivači četiri sata odslušali, ali ponovimo samo nešto: gost koji dolazi u našu županiju prosječne je starosti 41,5 godinu, autom ih dolazi sve manje, a avionom sve više, ne treba robovati staroj praksi da su smjene svakih sedam dana, istaknite u svojim oglasima da primate kućne ljubimce, u apartmanima nemojte previše isticati vjerska obilježja, primajte goste opušteno ali srdačno da shvate kako su kod vas našli drugi dom …
Šteta je samo što ih više nije poslušalo predavače. Možda bolski iznajmljivači misle da o gostoprimstvu već sve znaju. One pak iznajmljivače, koji u Bolu imaju apartmane, a žive negdje drugdje, ne zanimaju mnogo edukacije, a mnogo ni odnos prema turistima.

Izvor: boljani.info