Svečana sjednica Skupštine TZO Bol

Dana 19.10.2019. održana je svečana sjednica Skupštine TZO Bol povodom obilježavanja dana TZO Bol gdje su dodjeljene slijedeće nagrade:

PRIZNANJE
Za kontinuirani dugogodišnji rad u ugostiteljstvu Bola

PERO NEVISTIĆ

OBRAZLOŽENJE
Pero Nevistić je rođen 14.10.1956. u Roškom polju, Tomislavgrad. Osnovnu, kao i Srednju ugostiteljsku školu, završava u Vukovaru 1975. god. Odmah po završetku srednje škole, 1975. dolazi u Bol i počinje raditi kao sezonac u tvrtki Zlatni rat, da bi od 1979. prešao u stalni radni odnos. Po odluci uprave Zlatnog rata 1981. kao perspektivan kadar doškoluje se u tadašnjem Saveznom centru za turizam u Opatiji, koje obrazovanje uspješno završava 1983. god. Tijekom svog rada stalno je pokazivao želju za daljnjim usavršavanjima, pa tako uspješno završava i brojne tečajeve, na kojima stiče dodatna znanja i vještine, a koja je kao šef/mentor učenika praktikanata nesebično prenosio i na mlađe generacije. Tijekom svog bogatog radnog vijeka obavljao je razne poslove vezane uz svoju temeljnu konobarsku struku i to pretežito na voditeljskim pozicijama:

 • pomoćnik šefa sale hotela kaštil
 • voditelj restorana Dva ferala
 • voditelj restorana Vidovica
 • šef sale hotela Borak
 • voditelj vanjskih objekata hotela Bretanide
 • direktor hrane i pića u hotelu Elaphusa
 • direktor hotela Kaštil
 • voditelj plažnog restorana Zlatni rat
 • pomoćnik direktora hotela Bretanide
 • šef restorana hotela Bonaca
  Pero Nevistić uz svoj posao, angažirano djeluje u političkom i društvenom životu lokalne zajednice. Nakon punih 40 godina rada provedenih u Zlatnom ratu, Pero Nevistić 31.12.2018. otišao u zasluženu mirovinu.
  Priznanje je preuzeo g. Pero Nevistić

PRIZNANJE
Za kontinuirani dugogodišnji rad u ugostiteljstvu Bola

KATICA MARINKOVIĆ

Poštovani predsjedniče TZ općine Bol,
Svojim dragim kolegama se iskreno zahvaljujem što su me predložili za primatelja ovogodišnjeg priznanja za kontinuirani rad u ugostiteljstvu Bola, no iz osobnih stavova i uvjerenja, priznanje ne želim primiti.
Uz poštovanje,
Zdravka Marinković

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

GISBERT I HANNELORE KONIG

OBRAZLOŽENJE

Posebno je zadovoljstvo dodjeljivati upravo ova priznanja jer se ona odnose na naše vjerne posjetitelje. Naime, ove naše vjerne posjetitelje možemo slobodno nazvati prijateljima Bola jer Bol redovito posjećuju već preko 30 godina. Gisbert i Hannelore dolaze iz grada Rossbacha u Austriji, počeli su dolaziti u Bol najprije kao gosti naših hotela da bi svoj dolazak nastavili kod našeg domaćina, u domaćinstvo gosp. Dinka Cvitanića. Naravno, da bez obzira što na priznanjima pišu njihova imena, veliki dio zasluga za njihov dugogodišnji dolazak u Bol pripadaju i našem vrijednom domaćinu.
Priznanje je preuzeo g. Dinko Cvitanić

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

MIRJANA VANKOVA I KAREL VANEK

OBRAZLOŽENJE

Mirjana i Karel dolaze iz Praga u Češkoj, a počeli su dolaziti u Bol još prije 40 godina. Svaki njihov dolazak u Bol značio je i dovođenje brojnih prijatelja i poznanika. Svojim pričama o Bolu redovito animiraju brojne poznanike koji na njihovu preporuku dolaze u Bol. Zadnjih 20 godina redovito dolaze u domaćinstvo Branka Petojevića i njegove obitelji koji također imaju velike zasluge za Mirjanin i Karelov redoviti dolazak u Bol.
Prizannje je preuzela gđa. Marija Petojević

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

ERNST FEY

OBRAZLOŽENJE

Ernst Fey dolazi iz Eltmanna, malenog mjesta u Bavarskoj, u Bol je prvi puta došao 1971. godine, dakle, prije punih 48 godina. Prva ljetovanja provodio je u hotelu Elaphusa, da bi nakon toga dugi niz godina ljetovao kod obitelji Blage i Duška Barhanovića. Međutim, upoznavši ovu obitelj njegovi dolasci u Bol postali su i tijekom zime kad je Duško lovio ribu, provodivši na taj način i Božićne i Novogodišnje blagdane u Bolu sa obitelji Barhanović.
Međutim, za Ernsta se može reći da je pionir bolskog jedrenja na dasci. Naime, on je još za vrijeme dok je plovio vapor iz Splita za Bol donosio kompletnu surf opremu koja bi se za njega onda dizalicom sa vapora spuštala na Veli most. Postoje i fotografije koje to dokumentiraju a nalaze se u caffe baru Big Blue. Te daleke 1974. godine postao je i službeno prvi windsurfer u Bolu i tu ljubav prenio nekima našim sumještanima. Danas je Ernst strastveni jedriličar i tu svoju strast i ljubav prema moru prenosi mnogim svojim poznanicima u Bolu. Evo ova današnja dodjela turističkih priznanja bila je prilika da čujete priču o prvom windsurferu u Bolu i zato svi skupa još jednom
Priznanje je preuzeo g. Šime Garbajs

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

MIRJANA I URS MOSER

OBRAZLOŽENJE
Mirjana i Urs Moser dolaze iz Berna u Švicarskoj, prvi puta došli su u Bol 1980. godine, dakle, prije točno 40 godina. Bol obožavaju toliko da već dugi niz godina dolaze dva puta godišnje u Bol, krajem mjeseca svibnja i u mjesecu rujnu. Svoj redoviti dolazak u Bol nisu prekidali ni tijekom Domovinskog rata kada to nije bilo nimalo jednostavno. Sad su već u mirovini, oni i nadalje redovito dolaze u Bol, ali sad već dolaze i njihova djeca sa svojim obiteljima, tako da će Bol još zasigurno dugo dugo posjećivati obitelj Moser.

Na njihov zahtjev ovo priznanje biti će im osobno dodijeljeno kad stignu u Bol u mjesecu svibnju!

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

WALTER I PAULA GRUBER

OBRAZLOŽENJE
Walter je u kolovozu o.g proslavio svoj 90. rođendan. Paula je prije nekoliko dana proslavila svoj 87. rođendan. Ovaj dugovječni bračni par iz Austrije, apsolutni su doajeni organiziranog turizma. Naime, oni su već od 1968., osnovali svoju vlastitu turističku agenciju GRUBER reisen i počeli dovoditi prve autobusne grupe u Bol te su itekako zaslužni za razvoj naše turističke destinacije. Paula i Walter toliko vole Bol, da najmanje dva puta godišnje, početkom i krajem sezone, borave u našem lipom Bolu, u hotelu Bretanide. Draga Paula I Walter od srca vam čestitamo na vašim lijepim godinama i želimo Vam da vas, kao i dosada, zdravlje i pustolovni duh prati te da nam još niz godina budete dragi i dobrodošli gosti.
Priznanje je preuzela gđa. Natalija Bilić

PRIZNANJE
Za posebnu vjernost turističkom Bolu

ZRINKA VRABEC MOJZEŠ

OBRAZLOŽENJE

Dr. sc. Zrinka Vrabec-Mojzeš rođena je u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i maturirala u Klasičnoj gimnaziji. Diplomirala je na Odsjecima za anglistiku i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu magistrirala je s temom „Javna diplomacija i mediji”, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorirala je na Odsjeku komunikacijskih i informacijskih znanosti.
Još kao studentica 1984. počinje raditi kao novinarka i voditeljica na tadašnjem novoosnovanom Radiju 101 u redakciji Kulture, gdje ostaje zaposlena do 2010.
Tijekom dvadeset šest godina novinarske i uredničke karijere radila je u gotovo svim aspektima radijskog novinarstva – kao urednica, voditeljica, producentica i reporterka. Od 1985. do 1995. osim na Radiju 101, radila je kao vanjska suradnica u različitim programima Televizije Zagreb, a zatim i Hrvatske televizije.
Dužnost glavne urednice Radija 101 obnašala je od 1995. do 1998. u vrijeme velikih demonstracija za spas „Stojedinice“ .
Od 1998. do 2010. bila je autorica, urednica i voditeljica brojnih političkih, satiričnih i kontakt emisija te intervjua na Radiju 101.
Godine 2010. imenovana je na dužnost savjetnice za društvene djelatnosti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića , koju obnaša da kraja njegovog predsjedničkog mandata 2015.
Od 2015- 2018. bila je urednica i voditeljica političkog talk-showa na TV Mreži.
Od 2015. radi kao kolumnistica i novinarka političkog magazina NACIONAL, gdje je i danas zaposlena.
Članica je Hrvatskog novinarskog društva i jedna od osnivačica – South East Europe Media Organization – regionalne novinarske organizacije sa sjedištem u Beču.
Nagrade:
1996: Žena godine, prema izboru časopisa „Zaposlena”.

 1. Nagrada Europskog pokreta Hrvatske za doprinos afirmaciji europskih demokratskih vrijednosti u Hrvatskoj
 2. Nagrada „Robert Schuman”, koju su zajednički dodjelili Hrvatsko novinarsko društvo i Delegacija Europske komisije u Zagrebu za najbolju radijsku emisiju o europskim integracijama
 3. „Hrvatski pleter” , državno odlikovanje za promicanje demokratskih vrijednosti, koje joj je dodijelio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
 4. „Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića”, koje joj je dodijelio hrvatski predsjednik Ivo Josipović, za osobite zasluge u promoviranju hrvatske kulture u zemlji i svijetu.
  Udata je i majka četvero djece. U Murvicu i Bol dolazi od 1979. godine i nije propustila niti jedno ljeto, pa ni ono tijekom Domovinskog rata, da se ne okupa na njezinoj najdražoj plaži – Zlatnom ratu. Nama ostaje samo da joj poželimo još puno ovakvih priznanja i kupanja na najljepšoj plaži na svijetu.
  Priznanje je preuzela gđa. Zrinka Vrabec-Mojzeš