Redovna izborna Skupština TZO Bol

Na redovnoj izbornoj Skupštini TZO Bol, potvrđen je četverogodišnji mandat za 19 članova Skupštine Turističke zajednice Općine Bol:

Dinko Karninčić, Miro Karmelić, Đurđica Šeparović, Božena Filipić, Ivana Selak, Fanika Serventi, Matko Baković i Tonči Buljan (svi delegati iz Zlatnog rata d.d.), Zoran Milosavljević, Zdravka Marinković i Karin Dubravčić (Gruber d.o.o.), Kristijan Džamonja (Džamonja d.o.o.), Stanko Kvesić, Jakov Okmažić, Pero Eterović, Nikola Mrđen, Jakša Marinković Tomić i Pero Šošić (privatni iznajmljivači) te po funkciji načelnika općine Tihomir Marinković, predsjednik Skupštine.
Skupštinari su izabrali i 9 članova Turističkog vijeća: Tihomir Marinković (predsjednik), Vinko Martinić, Zdenka Petek, Frane Žuvić i Dino Sokol (svi Zlatni rat d.d.), Alfred Hacki (Gruber d.o.o.) te Krešimir Okmažić, Stanko Kvesić i Pero Šošić (privatni iznajmljivači).
U Nadzornom odboru su izabrani Pero Kraljević i Željana Cvitanić dok trećeg člana određuje TZ SDŽ.
Predstavnik TZO Bol u Skupštini  TZ SDŽ bit će Tihomir Marinković.
Dinko Karninčić i Zdravka Marinković u diskusiji su smatrali da je osim hotelijera i privatnih iznajmljivača trebalo biti i drugih sudionika koji sudjeluju u turističkoj ponudi Bola. Međutim, Statutom i zakonom predviđeno je da se u radu Skupštine biraju članovi prema uplatama članarine i boravišne pristojbe.
Radna sjednica Skupštine održat će se sredinom travnja. Predsjednik Skupštine Tihomir Marinković savjetovao je članovima da predlože za dnevni red teme koje smatraju da su aktualne u pripremi za novu sezonu. Predsjednik je najavio i informaciju o problemima sa vodoopskrbom ne samo Bola, već i cijelog Brača, ali i otoka  koji su vezani na podmorski cjevovod kojim voda dolazi sa Cetine. (j.e.)

izvor: boljani.info