Prvi ovogodišnji let iz Bruxelles-a

Dana 22. svibnja ove godine, Aerodrom Brač je proslavio svoju 25 godišnjicu rada, a dana 23.svibnja je povijesni dan za Aerodrom Brač, obzirom da je po prvi puta u zračnu luku sletio mlazni putnički zrakopov sa gostima iz Bruxelles-a.

Goste iz Buxelles-a dočekao je direktor TZO Bol, Markito Marinković i zaželio im dobrodošlicu uz prigodne poklone

Zrakoplov je u floti TUI-a tipa Embraer 190, proizveden 2015. godine u Brazilskoj tvornici Embraer,  te može prevesti 112 putnika i 5 članova posade.

TUI-jevi gosti dolaze u hotele “Zlatni rat” letovima iz Buxelles-a od 23. svibnja do 03. listopada ove godine, a od 13.lipnja, kreću i letovi iz Deauville – Francuska koji će svakog utorka operirati do 03. listopada ove godine. Osim charter putnika, letovi će biti dostupni i u slobodnoj prodaji, tako da se karte mogu kupiti putem prodajne mreže na TUI internet stranicama.

Ovaj program je omogućen je zbog produljenja piste Aerodroma Brač koja je sa 1440 m produljena na 1760m omogućivši time da na pistu zračne luke slijeću mlazni zrakoplovi do 150 sjedala uključivo zrakoplove Airbus 319, Boeing 737-300, Foker 100, CS 100-300, koji mogu Brač povezati sa cijelom Europom.

Zahvaljujući pomenutom kapitalnom projektu, u koji je uloženo oko 6 miliona kn, Aerodrom Brač ove godine očekuje povećanje broja putnika za više od 70% u odnosu na lani, čime se približava prometu iz najboljih godina.

Isto tako potrebno je napomenuti da je nova infrastruktura izazvala interes nekoliko avio kompanija koje su putem Županijske turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije iskazale želju pregovarati o letovima izravno prema Braču iz nekoliko europskih destinacija u sezoni 2018. godine.