Plaža Zlatni rat – novosti

Donosimo novosti vezane za dodjelu koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat. Boljani se nikako ne mire s odlukom Skupštine SDŽ da idućih 15 godina plažom Zlatni rat upravlja firma iz Zagreba. Od općine mnogi traže i konkretne akcije nezadovoljstva, pa se čak predlaže blokada pomorskog prometa. Općinsko vijeće je u srijedu navečer, na posljednjoj sjednici u ovom sazivu, razgovaralo o novonastaloj situaciji. Podržalo je ideju o javnom demonstriranju nezadovoljstva, ali bez prekida prometa.
Vijećnike su o cijelom slučaju i kronologiji događanja izvijestili načelnik Tihomir Marinković, direktor Grabovog rata Mirko Perić, pravnik Grabovog rata Dejan Buvinić i pročelnik u Općini Stipe Karmelić.
Rasprava je trajala 85 minuta. Svi se slažu da je Zlatni rat početak i završetak Bola i bolskog turizma, pa treba ustrajati u želji da plažom upravlja Grabov rat. Odluku o novom koncesionaru smatraju pravno neutemeljenu, ali se sumnja da u ovom slučaju mnogo više utjecaja ima politika. Trebat će se povezati sa ostalim gradovima i općinama koje imaju sličnih problema sa koncesijama na plažama i tražiti zakonske izmjene. Budući koncesionar ima svoju poslovnu politiku i razmišljanja koja mogu i otjerati sadašnje goste. U Bolu, naime, dolazi i preko 90 posto inozemnih turista i uglavnom su to obiteljski gosti.

HRT UŽIVO IZ BOLA
U središnjem Dnevniku HRT-a u srijedu se uživo iz Bola, sa plaže Zlatni rat, javio novinar Ivica Đuzel koji je razgovarao s nekim Boljanima i načelnikom općine. Dodjela koncesije izazvala je pažnju medija i komentare čitatelja na portalima. Neki su, poput Indexa, predstavili mogućeg koncesionara, ali iznijeli neke detalje koje ne daju nadu da bi mogli uspješno upravljati plažom.

REAGIRAO I PREDSJEDNIK VLADE
Vezano uz odluku Skupštine Splitsko-dalmatinske županije o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković naložio je  Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurno provođenje upravnog nadzora, doznaje se iz priopćenja Vlade.
Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i pravovaljanost postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat, Općina Bol.

PRIOPĆENJE TVRTKE KAMEN SREĆE
Nakon što je donesena odluka o dodjeli koncesije na najljepšu hrvatsku plažu tvrtki Sport B, koja nema ni zaposlenih ni prihoda, medijima je poslano priopćenje tvrtke Kamen Sreće, koja je na istom natječaju izašla sa znatno boljom ponudom od one tvrtke Sport B. Kamen sreće i Grabov rat će se žaliti na odluku Skupštine SDŽ.
U priopćenju za medije koju je poslala tvrtka Kamen sreće navode kako je njihova ponuda bila uvjerljivo najviša od četiri pristigle, te kako je odbijena s potpuno nevaljanim razlogom.
“Neprihvaćanjem naše ponude direktno se oštećuje proračun RH, proračun Splitsko-dalmatinske županije i proračun općine Bol jer se koncesijska naknada dijeli na tri dijela između  tih institucija”, navodi se u priopćenju Kamena sreće.
Pogledajte i pročitajte priopćenje tvrtke Kamen sreće o slučaju dodjele koncesije na plaži Zlatni rat zagrebačkoj tvrtki Sport B.
Cjelovito priopćenje pogledajte ovdje

izvor: boljani.info