Kros “Đir oko Bola” 2017.

Četvrto izdanje humanitarnog krosa „Đir oko Bola“, uspješno su i ove godine organizirali Big Blue Sport i MNK Bol.

Prijetila je kiša, ali je tijekom natjecanja bilo tek samo oblačno, ali i malo prohladno. Prijavilo se ukupno 217 natjecatelja raspoređenih u najmlađe do 7 godina (30), nešto starije od 8 do 15 godina (60) te seniore i veterane u muškoj i ženskoj konkurenciji (127). Priznanja su još dobili i najstariji veterani (m i ž) te ukupni pobjednici (m i ž). Najbrojniji i najuspješniji su bili natjecatelji iz Slovenije, a mnogi su samo zbog krosa došli u Bol.
Seniori i veterani, ali i publika, za 70 kuna dobili su majicu, a natjecatelji i broj. Prihod je predan Udruzi „Brački pupoljci“. Prikupljeno je 10 tisuća kuna!
Da nije bilo Slovenaca, a treba priznati da bez njih ne bi bilo ovog natjecanja, Boljani bi dobili medalje. Na primjer Tomislav Mikulić (9. kod seniora), Boško Botica (10.) i Mario Plenković (19.). Antonija Matić je jedina Bolka koja je sudjelovala. Kod veterana, po našem kriteriju (bez Slovenaca) najbolji su bili Vinko Kraljević i Tomaž Garbajs koji su u ukupno plasmanu bili 11. Izvan konkurencije sa seniorima je stazu dugu 8 kilometara pretrčao 10-godišnji Ian Anić u vremenu od 55’31“ koji je sat vremena ranije sudjelovao u krosu sa svojim vršnjacima.
Najbolja natjecateljica u konkurenciji veteranki bila je Vesna Toroš, koju smo prisvojili kao Bolku, jer u Bolu ima stan gdje provodi veći dio godine.
Stazu dugu 8 kilometara pretrčao je pobjednik za 32’53“.
Najviše pohvala za dobru organizaciju zaslužuje obitelj Garbajs iako su imali i dobrih pomoćnika, a natjecateljima su na usluzi bili liječnik iz Ljubljane, DVD iz Bola, naravno i sponzori bez kojih je nemoguće bilo što realizirati.

izvor: boljani.info